Rabbit shelters in the Netherlands

Here you will find rabbits shelters in the Netherlands listed per province.
Click on the province of your choice to get the necessary information.

If you happen to know a shelter not yet listed here or encounter a dead link, please let us know so we can keep this list up-to-date.

Dutch:

Hieronder links naar de tientallen konijnenopvangen die er in Nederland zijn.
Mocht er een link ontbreken of niet meer goed functioneren, dan horen wij dat graag.


Brabant

Drenthe

Flevoland

Friesland

Gelderland

Groningen

Limburg

Noord Holland

Overijssel

Utrecht

Zeeland

Zuid-Holland

Konijnenopvang Berlicum - Berlicum
Deze opvang vangt konijntjes op, die om een of andere reden niet meer bij hun huidige baasje kunnen blijven.

Dierenasiel Breda - Breda
Dierenasiel Breda is een open asiel. Dat wil zeggen dat iedereen vrijblijvend binnen mag om met alle dieren persoonlijk kennis te maken.

MaxiPaxi - Den Bosch
Dierenopvang / hotel Maxi-Paxi is een particuliere instantie die zich sinds 1998 bezig houdt met het opvangen van dieren, waarvoor niet meer gezorgd kan worden.

Het Knabbelhuis - Deurne
Een particuliere konijnenopvang die konijnen weer een tweede kans geeft.

Van Lieshout Kleindieren - Deursen
Van Lieshout Kleindieren is begonnen met het in en verkopen van een aantal dieren aan huis. En is uitgegroeid tot een dieren pension, opvang adres en verkoop punt van vele soorten voeder, strooisel en levende dieren (onder toezicht).

KonijnenOpvang Franky - Eindhoven
De doelstelling van KonijnenOpvang Franky is: "het opvangen en herplaatsen van gedumpte, gevonden dan wel afgestane tamme Konijnen"

De Knaagdierenherberg - Kaatsheuvel
Opvang voor konijnen en knaagdieren die zijn gedumpt, in nood verkeren, of door hun vorige eigenaar niet meer zijn gewenst.

Konijnenopvang Dierenparadijs - Roosendaal
Het Dierenparadijs is een particuliere opvang voor konijnen en is gevestigd te Roosendaal. Wij vangen konijnen op en zorgen dat ze weer een nieuw baasje krijgen.

Konijnenopvang Binkies - Galder
Stichting Konijnenopvang Binkies gaat een serieuze bijdrage leveren aan het opvangen van thuisloze konijnen of konijnen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven wonen. In ons asiel krijgen de dieren de juiste verzorging en ruimte, ook gaan wij op zoek naar eigenaren waar onze konijnen de rest van hun leven binkies mogen komen maken!
Knaagdierencentrum AA&Hunze - Gieten
Een kleinschalige opvang voor konijnen en knaagdieren dat probeert konijnen en knaagdieren weer aan een nieuw baasje te helpen.
Stichting Knabbeltje Hospital - Almere-buiten
Hospital en Opvang voor konijnen en knaagdieren, waaronder het verzorgen en opvangen van verwaarloosde en zieken dieren, het voeden en verzorgen van te jonge konijntjes en het verzorgen van de adoptie dieren die bij ons blijven wonen.

Dierenasiel Almere - Almere
Doel van de het dierenasiel Almere is het opvangen, verzorgen en plaatsen van dieren.
of volg deze link: http://asielkonijnen.vanschieveen.eu/

Dierenbescherming Flevoland en Noord-Veluwe
De Dierenbescherming, Afdeling "Flevoland en Noord Veluwe" behartigt de belangen van zowel de wilde als de gezelschaps- landbouw- en gebruiksdieren!
Dierasiel De Swinge - Drachten

Knaagdierenopvang Leeuwarden e.o. - Leeuwarden
De knaagdieropvang leeuwarden verzorgt de opvang van dieren die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun baasje zijn of kunnen zijn.
Dierenasiel Doetinchem - Doetinchem
Dierenasiel Doetinchem en omstreken is een modern streekasiel waar het welzijn van de dieren hoog in het vaandel staat. Allerlei huisdieren vinden hier tijdelijk onderdak. Niet alleen honden en katten, maar ook bijvoorbeeld konijnen en andere knaagdieren kunnen in Doetinchem terecht.

Huize Pluis - Ede
Huize Pluis is een kleine opvang voor gevonden konijnen uit de omgeving Ede. Door het ontbreken van een opvangmogelijkheid van gevonden konijnen in deze regio groeide bij mij het idee om zelf konijnen op te gaan vangen op kleine schaal in samenwerking met Dierenasiel de Hof van Ede en de Dierenambulance Gelderse Vallei.

Stichting Klein Geluk - Zetten
Bij Stichting Klein Geluk kan men als particulier terecht voor het afstand doen van het konijn of het knaagdier door middel van een afstandverklaring en het betalen van een eenmalig bedrag voor voer en verzorging.

De Knaagflat - Lichtenvoorde
Opvang De Knaagflat zet zich in voor het welzijn van cavia's en konijnen in en omgeving van Lichtenvoorde. Tevens verzorgen wij uw konijn en of cavia tijdens uw vakantie.
Dierasiel De Swinge - Drachten

Knaagdierenopvang Leeuwarden e.o. - Leeuwarden
De knaagdieropvang leeuwarden verzorgt de opvang van dieren die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun baasje zijn of kunnen zijn.
Haas & Ko - Baarle
Haas & Ko konijnenverblijf in Baarlo Limburg, hier kun je konijnen laten logeren als je met vakantie gaat. Ook kun je je konijn hierheen brengen als je er niet meer voor kunt of wilt zorgen. Wij gaan dan op zoek naar een nieuw plekje! We bemiddelen in alle konijnenrassen en soorten, maar we specialiseren ons vooral in Franse hangoren en andere grote rassen!

Dierenhulpcentrum - Sittard
Herplaatsen van allerlei diersoorten, vooral konijnen. Sinds 2001 houden wij ons al bezig met de opname en herplaatsing van allerlei huisdieren in nood. Wij leveren deze service voor de kleinere diersoorten, zoals konijnen, knaagdieren en tamme vogels. Daarnaast vangt het hulpcentrum ook nog wilde dieren (zoals herten e.d.).
Dierentehuis Kennemerland - Zandvoort

Knaagdierencentrum - Heiloo
Het Knaagdierencentrum te Heiloo vangt knaagdieren op die om verschillende redenen niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. Deze dieren herplaatsen wij. Daarnaast geven wij lezingen over het verzorgen van knaagdieren.

DierenOpvangCentrum en Dierenambulance Schagen e.o. - Tuitjenhorn
Het Asiel draagt zorg voor de opvang, verzorging en het herplaatsen van zwerf- en afstandsdieren. Voornamelijk honden en katten maar ook veel andere dieren zoals konijnen, knaagdieren, vogels en noem maar op.

Het Gouden Mandje - Monnickendam
Wij vangen verwaarloosde, ongewenste, zwangere, gevonden en gedumpte konijnen op. Deze konijnen krijgen een nieuwe kans, een veilig huis, goede verzoring, medische behandeling indien nodig en wij gaan voor hen op zoek naar een nieuwe baas met dat echte "gouden mandje"

Dierenasiel Crailo - Hilversum
Allerlei dieren opvangen, verzorgen en plaatsen.

Konijnenopvang Jamie's - Hilversum
Knaagdieren- en konijnenasiel Goofy - Oldenzaal
Wij vangen reeds meer dan 17 jaar konijnen, van dwergkonijn tot Vlaamse reus, en cavia's op die om welke reden dan ook bij hun vorige eigenaar niet meer gewenst waren of niet meer konden blijven of dieren die aan het zwerven zijn.
Konijnenopvang Rabbithutch
Een particuliere konijnenopvang.

Dierenbescherming Utrecht-Amersfoort / Knaag & Co - Utrecht
Knaag en Ko is het het konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van Dierenbescherming Utrecht Amersfoort.
Kleindierenopvang Zeeland - Kattendijke
Een opvang die thuisloze konijnen en knaagdieren opvangt.

Knavivo - Axel
KNAagdieren, VIssen en VOgels opvang en bevindt zich in Zeeuws-Vlaanderen.
Konijnenopvang Knabbeltuintje - Den Haag (Kijkduin)
Wij vangen konijnen op die door omstandigheden niet meer door hun eigenaar verzorgd kunnen worden.

Muffins Konijnenopvang - Den Haag
Muffins Konijnenopvang is een kleinschalige, particuliere opvang.

Stichting Het Knagertje - Den Haag
Het Knagertje is een stichting die zich volledig inzet voor knaagdieren en konijnen. Dat houdt in, voor knaagdieren en konijnen die op straat gezet zijn of door omstandigheden weg moeten bij hun huidige eigenaar.
Deze knaagdieren komen dan bij ons in de opvang terecht. Wij proberen een nieuw tehuis te vinden, want ook deze knaagdieren hebben recht op een nieuw, goed tehuis. Ook vangen wij, onder toezicht van een vergunninghouder, hazen en wilde konijnen op.

Stichting Streekdierentehuis Leerdam - Leerdam
Het Streekdierentehuis zorgt voor de opvang en verzorging van dieren die zwervend worden aangetroffen en dieren waarvan hun baasje afstand doet omdat ze hen niet meer willen of kunnen verzorgen.

Streek-Dierentehuis Stevenshage - Leiden
In het dierentehuis worden de zwerf- en afstandsdieren opgevangen en verzorgd.

Dierenopvang Lisse - Lisse
Konijnen, knaagdieren en verder alles wat goed gehuisvest en verzorgd kan worden vindt hier een liefdevol tijdelijk huis. Vrijwel zonder uitzondering wordt voor al deze dieren weer snel een passend nieuw huis gevonden.

Stichting Konijnenopvang Snoopy - Rijpwetering
Kleinschalige konijnenopvang

Konijnen & Cavia Opvang AnimalHome - Zoetermeer
Vangen konijnen en cavia's op die door omstandigheden niet meer door de eigenaar verzorgd kunnen worden.